Kezdőlap

II. Lantos Mix Feeder Kupa - összefoglaló

Nyomtatás
Készült: 2012. máj. 14. hétfő

Szélsőséges időjárási körülmények között kellet horgásznia annak az 59 indulónak, aki ellátogatott a május 12-13-án megrendezett II. Lantos Mix Feeder Kupára, Tiszakécskére. Szombaton 33°C fokos hőség, vasárnap pedig 14°C-os, hűvös, esős nap volt, ettől függetlenül a pálya idén mintha kiszámíthatóbb lett volna, hiszen több horgász is jelezte a verseny végén, hogy az a taktika, amit kidolgozott a tréningnapokon, tökéletesen működött versenykörülmények között is. A versenypályát ismerve, valamint a tréningeken szerezett tapasztalatok után gyönyörű fogásokra számítottak a versenyzők, és idén is beigazolódott, hogy megfelelő technikával meglehet fogni a kapitális dévérkeszegeket is.

 

II. Lantos Mix Feeder Kupa – összefoglaló
A szlovák versenyzőkön kívül a teljes magyar élmezőny is képviseltette magát a Horgászklub Feeder Ranglista második állomásán, vagyis a II. Lantos Mix Feeder Kupán. A verseny azért került be idén a pontgyűjtő versenyek közé, hogy a versenyzők, különböző vizeken mérhessék össze tudásukat. Erre a célra pedig különösen alkalmas tiszakécskei víz.


Rezegtek a spiccek Tiszakécskén

A tréningnapok után már jól látszott, hogy a versenyen nagyobb dévéreket, újonnan betelepített 6-10 dekás kiskárászokat és közepes méretű pontyokat kell majd megfogni.
A legeredményesebb versenyzők kevés etetőanyag alapot (3-6 gombóc) dobtak be a kezdéskor, majd földes szúnyog segítségével próbálták meg a dévérhorgászatot.


Földes szúnyog volt az eredményes dévérfogás egyik titka


Erdei Attila ismét remekelt


Bodnár Sándor a szombati fordulóban 11060 g-al megnyerte a szektorát


Vízközti horgászattal gyönyörű karikakeszegeket lehet fogni


Sivák Matyi fárasztás közben

A horgászok érzékeny felszereléseket hoztak magukkal. A leggyakrabban használt botok spiccei 0,75-1 oz-sak voltak. A főzsinórok vastagság 0,18-0,20 mm-es volt. Valamint 0,10-0,14-es előkére kötött, 14-15-16-os horgok voltak a legfogósabbak. A legtöbb horgász csonti-szúnyog szendvicset tűzött a verseny ideje alatt, de szélcsendesebb időszakokban a puffasztott kölessel való lebegtetés is eredményesnek bizonyult.


Horváth Gyula Gábor 15 kilós, gyönyörű fogása


A Tubertini-Maros Mix versenyzője, Vidó Ferenc, 17980 grammot mérlegelt a második fordulóban


Novák János, -3 ponttal- megnyerte a versenyt


Döme Gábor a második napon megnyerte a szektorát


A legnagyobb hal kifogója a Szlovákiából érkező Vígh József lett. A ponty súlya 8200 gramm volt.


A verseny díjazottjai

Köszönet a nagyszerű képekért Szarka Lászlónak, aki a zord időjárás ellenére is kitartóan fotózta verseny résztvevőit.

A verseny végeredménye megváltoztatta a Horgászklub Feeder Ranglista végeredményét is, amit hamarosan láthatnak itt az oldalon.

Horgászklub
 
A cikk a www.horgaszklub.eu oldalról származik!

Legújabb galériák

Copyright 2014. Lantos-Mix Bt.